Tools

Dakadviseur alles over platte daken

woensdag, 24 juli 2024

Dak Shingles

Shingles dateren van ver in het verleden; ze werden voor het eerst gebruikt door de Kelten en de Romeinen in de Middeleeuwen. De vroegste shingles waren veelal geschubd en van steen, later werden ze vervangen door boomschors en hout. Door een tekort aan grondstoffen en door de grote vraag naar hout voor het bouwen van schepen tijdens de 18de eeuw kwam de concurrentie op van dakpannen en natuurleien.

Dit resulteerde in een zoektocht naar andere materialen om daken te bedekken. Dit betekende echter niet het einde van shingles. De houten variant wordt tot op de dag van vandaag nog steeds in vele gebieden gebruikt , maar tijdens de 19de eeuw kwam een ander natuurlijk materiaal voor de eerste keer op de voorgrond, wat leidde tot de geboorte van de moderne shingles.Het materiaal dat uiteindelijk de definitieve doorbraak betekende voor shingles was eigenlijk al eeuwen gekend.

Bitumen is een natuurlijk materiaal dat geoogst wordt uit speciaal geselecteerd petroleum. Het zorgt voor uitstekende watervastheid, zoals de Assyriërs, Griekenen en Romeinen al aangetoond hadden. Regen en wind hebben geen enkele invloed op bitumen.Het is erg geschikt als dakbedekking door zijn flexibiliteit en zijn kleefkracht.

Arnhemse Fijnhouthandel houten dakshingles

Brouwers Zink BV

DAKA Handelsonderneming b.v.

Elsinghorst Staal b.v.

Van Helvert Metalen

IKO International

Metal Cladding Systems bv

OAF Holland

Prefa Trading Nederland

RedCedar dak houten dakshingles

RSS Feeds