Tools

Dakadviseur alles over platte daken

zondag, 25 sept 2022

Technikon


Klik hier voor de website
Een goede bliksembeveiligingsinstallatie beschermt u, uw medebewoners en uw huis of bedrijfspand tegen de gevolgen van een blikseminslag: Veiligheid en Bedrijfscontinuïteit!

Een uitwendige bliksembeveiligingsinstallatie beschermt tegen de gevolgen van een directe blikseminslag. Deze gevolgen kunnen zijn: brand-, bouwkundige- en waterschade(door regen en bluswater).

De zeer hoge elektrische spanning van een directe blikseminslag, tot wel 200.000V, wordt door uitwendige bliksembeveiliging niet weggenomen. Zoals de feiten eveneens weergeven wordt uw huis of bedrijfspand tot 20 maal per jaar getroffen door een indirecte blikseminslag. Een indirecte inslag komt via de infrastructuur bij u binnen. Dit kan gebeurt via de kabels van energie-, telefoon- en kabel-TV maatschappijen en de gas-, water- en stadsverwarmingleidingen en alle andere metalen leidingen en installaties.

Om de installaties en apparatuur in een bedrijfsgebouw of woonhuis te beschermen tegen de gevolgen van een directe en een indirecte blikseminslag wordt inwendige bliksembeveiliging toegepast. Deze vorm van beveiliging heeft als basis een installatie in de (hoofd)meterkast van een gebouw of woonhuis. Vervolgens wordt aan de hand van de geldende normering en in nauw overleg met de gebruiker en/of eigenaar van een pand bepaald voor welke installaties en apparatuur aanvullende maatregelen dienen te worden getroffen.

  Hits: 235
RSS Feeds