Tools

Dakadviseur alles over platte daken

woensdag, 29 mei 2024

Kunststof Dakbedekking


PVC, Polyvinylchloride of de chemische naam polychlooretheen (PCE) is een veelvuldig toegepaste thermoplast die ontstaat na polymerisatie van het monomeer chlooretheen (vinylchloride). Omdat PVC goedkoop en eenvoudig te bewerken is, wordt het veel toegepast in allerlei takken van de industrie ter vervanging van onder andere hout en beton. Vanuit milieu-oogpunt ligt PVC vaak onder vuur. Dat heeft te maken met loodhoudende stoffen (stabilisatoren) die in kleine hoeveelheden aanwezig zijn. Medio 2006 is er een trend gaande om de loodhoudende stabilisatoren in het PVC te vervangen door organische en op tin gebaseerde stabilisatoren. Alle additieven moeten voldoen aan de Europese richtlijn REACH en de milieuvriendelijke variant hydrotalciet kan rekenen op een groter deel van de markt.

EPDM is de afkorting van Ethyleen – Propyleen – Dieen Monomeer" en slaat op een groep van synthetische rubbers of elastomeren, bekomen door de polymerisatie van etheen (=ethyleen), propeen (=propyleen), en een dieen, dit is een onverzadigde koolwaterstof met twee dubbele bindingen. EPDM is dus een terpolymeer, d.i. een polymeer bekomen uit drie monomeren.

ECB een homogeen mengsel bitumen/ kunststof. Door deze mix is de verwerking ook voor een traditionele dakdekker zeer eenvoudig.


TPO kunststofdakbanen bestaan uit zgn. Flexibele Polyolefinen.

Canam Sales b.v.

Derbigum

EPDM systems B.V.

Firestone

Hertalan

Interexpress EPDM Systemen

Kooy Isolatie b.v.

Koster Afdichtingssystemen

Multy EPDM Nederland BV

Icopal

Profine Nederland b.v.

Prodak b.v.

Resitrix

Sika

Single Ply Systems

Spectraroof

Keon dakwerk b.v

Klaasjezevensterstraat 149
3193 TV Hoogvliet
Zuid-Holland
RSS Feeds